Bulanık yazı netleştirme: Bulanık yazı nasıl netleştirilir? Bulanık yazı netleştirme uygulaması

Görsellerdeki yazıların bulanık çıkmasına neden olan pek çok farklı sorundan söz edilebilir. Bu sorunlar; düşük piksel, işleme ve sıkıştırma teknikleri, çekim sorunları, odaklama hataları, düşük aydınlatma ve gürültü olarak sıralanabilir. Günümüzde teknoloji sayesinde bu sorunlar karşısında uygulanabilecek pek çok olası çözüm seçeneği mevcuttur. Ancak, yine de bu seçeneklerin net bir başarı ortaya koyacağı garanti edilemez. Yazının hangi nedenle bulanık çıktığı ya da hangi boyutta bulanık olduğu gibi birçok unsur netleştirme işlemindeki başarıyı büyük oranda etkileyecektir.
Bulanık yazı netleştirme nasıl yapılır?
Bulanık yazı nasıl netleştirilir diye sorulduğunda yazı netleştirme işlemi için kullanılan pek çok uygulama mevcuttur. Bunlar arasında hangi uygulamanın kullanılacağına karar vermek ihtiyaç, bütçe ve cihaz donanımına göre değişiklik gösterebilir.
Örneğin, Android veya iOS cihazlardaki marketlerde pek çok bulanık yazı netleştirme uygulaması mevcuttur. Bunun yanı sıra web tabanlı bir araç kullanmak isteyenler için bir yazı netleştirme sitesi de işlev görebilir. Profesyonel görüntü düzenleme programı kullanmayı bilenler ise bu işlemi Photoshop kullanarak gerçekleştirebilirler.
Photoshop yazı netleştirme nasıl yapılır?
Photoshop’ta fotoğrafta okunmayan yazıyı okumak için:
Katmana sağ tıklanır, “Duplicate Layer” (Katmanı çoğalt) butonuna basılır ya da direkt Control + J kısayolu ile birlikte katman çoğaltma işlemi yapılır.
Çoğaltılan katman işaretlenir.
“Filter (Filtre) > Other (Diğer) > High Pass (Yüksek Geçiş)” seçenekleri takip edilerek “High Pass” (Yüksek Geçiş) uygulanır.
High Pass (Yüksek Geçiş) değeri 0 ile 3.5 arasında belirlenir.
Çoğaltılan katman seçili durumdayken karıştırma seçeneklerindeki Linear Light (Doğrusal Işık) uygulanır.
Orijinal katman ile çoğaltılan katman Control tuşuna basarak işaretlenir ve katmanların üzerine sağ tıklanır.
“Merge Layers” (Katmanları Birleştir) butonuna basılır ve katmanlar birleştirilir.
“Filter (Filtre) > Sharpen (Keskinleştir) > Unsharp Mask (Keskinliği Azaltma Maskesi)” seçenekleri takip edilir.
Keskinliği azaltma oranı 500 olarak belirlenir.
“Ok” tuşuna basılır ve fotoğrafta yazı netleştirme işlemi gerçekleşmiş olur.
Bulanık yazı netleştirme AI ile nasıl yapılır?
AI yani yapay zekâ, günümüzde görüntü iyileştirme teknolojisini oldukça geliştirmiş ve düşük çözünürlüklü görselleri profesyonel bir şekilde yüksek kaliteli duruma getirmeye başlamıştır. Bu noktada görüntü yükseltme araçları, sosyal medya ve görsel alanda belirli işler yapan kişiler için oldukça önemlidir. Bu işlem için web ve uygulama marketlerde pek çok AI fotoğraf iyileştirme aracı mevcuttur. Bunlardan herhangi birisi seçilerek yüksek performans sağlanabilir.
Bulanık yazı netleştirme iPhone ile nasıl yapılır?
Android ve iOS cihazlar için sunulan yazı netleştirme uygulaması gibi seçenekler de oldukça işlevlidir. Yazı netleştirme uygulaması, görsellerde bulunan bulanık yazıları kolayca algılar ve netleştirir. Netleştirme işleminin yanı sıra görsellerdeki yazıları kopyalayabilir, paylaşabilir veya çevirebilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Okulda öğretmene yumruk atan veli yakalandı
İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırıyla ilgili davada karar
Tokat’taki depremlerden sonra ortaya çıktı! Üzerinde ‘1313’ yazıyor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *