Discord nedir, Discord’a nasıl giriş yapılır? Discord nasıl kullanılır?

Bilhassa pandemi sürecindeki kapanmalar insanları evlerde kalmaya mecbur kılınca, internet üzerindeki haberleşme platformlarındaki kullanıcı sayıları da oldukça artmıştır. Bu platformlar arasında en popüler olanlardan bir tanesi de Discord platformudur. Discord’u, çevrimiçi video oyunları oynayan kişi veya kişiler, oyun sırasında devam olarak iletişim hâlinde olmak amacıyla kullanır. Dolayısıyla günümüzde pek çok oyuncu, iletişim uygulaması olarak Discord’u kullanmaktadır. Son dönemde ise yalnızca oyunculara değil, diğer pek çok alandaki kullanıcılara hitap etmektedir.
Discord nedir?
Discord, Skype gibi platformlara ya da Slack gibi profesyonel alandaki iletişim platformlarına benzer bir iletişim uygulamasıdır. Discord, genellikle PC oyunları oynayan kişilerce kullanılır. Video görüşmeleri, sesli sohbeti, metni destekler ve kullanıcıların istedikleri gibi iletişim kurmalarına olanak tanır. Discord platformu kullanan oyuncular dünya üzerindeki diğer oyuncularla tanışarak, farklı kişilerin olduğu takımlar kurarak oyun içi rekabetlere girebilmektedir.
Uygulama, Discord sunucuları sayesinde birden fazla kişi arasındaki sohbeti kolaylaştırır, diğer kişileri görmeye yardımcı olur ve iletişim için diğer kişileri arkadaş listesine ekleme işlevleri sunar. Discord, yalnızca oyun sırasında diğer insanlarla iletişim kurmak için değil, aynı zamanda organizasyon ve sosyal bir araç olarak da işlev görmektedir
Discord kullanıcıları kendi ilgi alanlarına göre de sunucular kurabilmektedir. Bu sunuculara Discord müzik botları da eklenebilir. Discord müzik botu sayesinde kullanıcılar sohbet ederken aynı zamanda otomatik olarak şarkı da dinleyebilirler.
Discord, çoklu cihaza izin veren bir platformdur. Dolayısıyla Discord Windows, Mac, Android, iOS ve hatta Linux için ücretsiz olarak yüklenebilmektedir. Ayrıca Discord indirilmeden de kullanılabilen bir platformdur. Discord web tarayıcısından kullanılabilmektedir.
Discord’a nasıl giriş yapılır?
Ücretsiz bir şekilde hizmet veren Discord’da hesap oluşturmak ve giriş yapmak son derece kolaydır. Aşağıda belirtilen adımlar izlenerek kolay bir şekilde bir Discord hesabı oluşturabilir:
Discord girişi için öncelikle Discord’un web sitesinde yer alan “Giriş” butonuna tıklanır.
Oturum açma aracının alt bölümünde bulunan “Kayıt Ol” butonuna tıklanır.
E-posta adresi, kullanıcı adı, şifre ve doğum tarihi gibi bilgiler girilir.
Kullanım sözleşmesi kabul edilir ve “Devam” butonuna tıklanır.
Girilen bilgileri doğrulamak adına Discord kullanıcıya mail yollar, bu e-postadaki bağlantıya tıklanır ve kayıt işlemi gerçekleştirilir. Ardından tarayıcı veya uygulama üzerinden Discord login işlemi yapılabilir.
Discord nasıl kullanılır?
Discord’a girildiğinde, kullanıcıları “Ana Ekran” karşılar. Bu ana ekranda arkadaş listesi ve dahil olunan sunucular görülebilir. Bir diğer Discord kullanıcısını arkadaş listesine eklemek ise oldukça basit bir işlemdir. Her Discord kullanıcısının bir kullanıcı adı mevcuttur. Arkadaş listesine eklenmek istenen kişinin kullanıcı adı bilinmelidir. “Direkt Mesajlar” kısmından “Arkadaş Ekle” butonuna basıldığında, karşı tarafın kullanıcı adı ilgili alana yapıştırılır ve arkadaşlık isteği gönderilir. Arkadaşlık isteği kabul edildiğinde, karşı taraf ile görüntülü veya sesli bir şekilde iletişime geçilebilmektedir. Ayrıca sohbete diğer kullanıcılar da eklenebilir, hatta pek çok insandan oluşan bir sunucu bile oluşturabilir.
Discord sunucuları herkese açık ya da belirli kişilerin girebileceği şekilde özel yapılabilir. Özel olan sunuculara diğer kişilerin gelebilmesi için davetiye koduna ihtiyaç duyulur.
Discord’un diğer bir avantajı ekran paylaşımı yapabilmektedir. Bu sayede, oyunlarda vb. durumlarda kullanıcılar birbirlerinin ekranını görebilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Depremden sonra binanın altında bulundu! Gizli kalmıştı, ortaya çıktı
Korkulan oluyor! İsrail’den Refah hamlesi: Ordu çağrıda bulundu
Şaşkına çeviren olay! Uçak yola indi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *