Yapay zekâ hiç bu kadar çarpıcı olmamıştı: Tamamen yapay zekâ görüntüleriyle üretilmiş en uzun klip yayınlandı!

NBC News’te yer alan habere göre, bağımsız sanatçı Washed Out, OpenAI’ın metinden video oluşturan yapay zekâ modeli Sora ile şu ana kadarki en uzun yapay zekâ müzik videosu “The Hardest Part”ı paylaştı.
Videoda bir çiftin lise çağından başlayarak yetişkinlik dönemine kadarki yaşamları 4 dakikalık bir video ile izleyicilere sunuluyor. Videoda çiftin öğrencilik, evlilik ve ölümünü imgeleyen sekanslar hızlı kamera geçişleri ile yer alıyor.
İşte o klip:

Klibi yapay zekâ aracılığıyla oluşturan yönetmen Paul Trillio, haberde yer alan değerlendirmesinde, “Sora, bir kamerayla çekilemeyecek, 3D olarak animasyonlaştırılamayacak bir şey sunuyor. Yapay zekânın gerçeküstü ve halüsinatif yönleri, hayal bile edemeyeceğiniz yeni fikirleri keşfetmenizi sağlıyor.” ifadelerini kullandı.
ALTMAN, SORA İÇİN HOLLYWOOD İLE GÖRÜŞÜYOR
Halka henüz sunulmayan Sora, bir metin kutusuna yazılan fikirlere dayanarak bir dakikaya kadar uzunlukta videolar üretebiliyor. Düzenlenmiş olarak bir araya getirilen klipler, uzun projeler oluşturmak için de kullanılabiliyor.

San Francisco merkezli teknoloji şirketi OpenAl, Sora’yı geçen şubat ayında tanıtmıştı. Salt metinlerden gerçekçi videolar üreten Sora, etik sorunlar nedeniyle henüz son kullanıcıya açılmadı.
OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman
Sora, dünya film endüstrisinde önemli bir yere sahip olan Hollywood’un da ilgisini çekti. OpenAI Üst Yöneticisi (CEO) Sam Altman, sektör paydaşlarıyla “tanıtım görüşmeleri” yapıyor. (AA)Bu içerik Enes Çırtlık tarafından yayına alınmıştır

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Eşini ve 5 yaşındaki çocuğunu öldürüp intihar etti
Gelinin duvağını toplamaya çalıştığı sırada maganda kurşunuyla vuruldu!
Belediye başkanı yeğenini şirkete yönetici olarak atadı! İsmail Saymaz yeni gelişmeyi duyurdu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *