OneDrive kapatma: OneDrive nasıl kapatılır?

OneDrive, Microsoft tarafından oluşturulan ve her Microsoft hesabı olan kişinin kullanabileceği bulut veri depolama sistemidir. OneDrive sistemi bütün Microsoft hesabı kullanan kişilere belli bir depolama alanı kadar ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Kullanıcılar, bu hizmetle birlikte dosya ve belgelerini kolaylıkla bulut sistemi içerisinde yedekleyebilmekte ve istediği zaman, internet bağlantısı kullanarak, bilgisayar veya diğer cihazlar sayesinde, platform üzerinden bu dosyalara erişebilmektedir. OneDrive’da günümüzde Xbox One, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 ve Windows 11 kullanıcıları tarafından arzu edildiği taktirde kişiselleştirilmiş seçeneklerle otomatik yedekleme işlemi yapılabilmektedir. Ancak, bu otomatik yedeklemeyi kapatmak isteyen kullanıcılar da bulunmaktadır.
OneDrive kapatma işlemi nasıl yapılır?
OneDrive, Microsoft tarafından geliştirilen bulut tabanlı depolama ve dosya paylaşım servisidir. Dosya ve belgeleri otomatik olarak depolayarak verileri istenildiği takdirde ulaşılabilecek durumlar için güvende altına alır. Ancak, OneDrive otomatik yedeklemesini kapatmak için bir istek olabilir. OneDrive nasıl kapatılır sorusunun yanıtı ise şudur; bilgisayar veya mobil cihaz üzerinden uygulama silinebilir, OneDrive bilgisayar uygulamalarından kaldırılabilir ve entegre özelliği sona erdirilebilir. Ancak, Microsoft hesabına girildiğinde kişiye özel tanımlanan OneDrive ücretsiz hizmetini sonlandırmak olası değildir.
OneDrive kapatma işlemleri için aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır:
OneDrive Ayarları’na girilir: Windows Görev Çubuğundaki OneDrive simgesine sağ tıklanır ve “Ayarlar” bölümüne girilir.Yedekleme bölümüne girilir: OneDrive Ayarları sayfasında yer alan “Eşitle ve Yedekle” sekmesine tıklanır.Yedekleme Kapatılır: “Önemli Klasörler” kısmında yer alan “Yedeklemeyi Yönet” tuşuna tıklanır. “OneDrive’a Yedekle” bölümünün işareti kaldırılır.Değişiklikleri Kaydedilir: Gerçekleştirilen düzenlemeleri kaydetmek için “Tamam” düğmesine tıklanır.
OneDrive kaldırma
OneDrive devre dışı bırakma seçeneği yanı sıra programı tamamen bilgisayar üzerinden kaldırmak da mümkündür. Bu işlem için;
Başlat düğmesine tıklanır.
Arama kutusuna “Program” yazılır ve ardından sıralanan listede Program ekle veya kaldır’ı bölümüne girilir.
Uygulamalar ve özellikler kısmının altında yer alan Microsoft OneDrive seçilir
Ardından Kaldır seçeneğine tıklanır.
Yönetici parolası veya şifre istenirse, şifre yazılır ya da onay verilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Bursa Uludağ’da mayıs ayında kar sürprizi!
Araçlar akıntıya kapılıp yan yattı! Cadde ve sokaklar göle döndü
Geçen yıl o bölgede 4 öğretmen ölmüştü… Yola yine kaya düştü

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *