NPC nedir, NPC ne demek? NPC açılımı

Hızlı bir şekilde gelişen teknoloji, popüler kültür, toplumsal normlar, küresel olaylar ve ortaya çıkan tüm trendler günlük yaşamdaki dili de aynı orantıda şekillendirir. Birtakım olguları tanımlamak için kullanılan bu yeni kelimelerin herkes tarafından kabul bilinmediğini, hatta bazılarının bir süre sonra unutulabileceğini bilmek önemlidir. Ancak yine de ortaya çıkan bu yeni kelimelerin anlamlarını öğrenmek, kendimizi bu yeni kavramlarla ifade edebilmeyi sağlar.
NPC nedir?
Günümüzde sıklıkla sorulan NPC ne demek sorusuna yanıt olarak; NPC açılımı, “Non-Player Character” kelimelerinin kısaltması olarak kullanılmaktadır. Bu terim Türkçe’de “Oyuncu Olmayan Karakter veya Oyuncu Dışı Karakter” anlamına gelir. NPC’ler, video oyunları ve diğer oyunlarda, oyun dünyası içerisinde oyuncularla etkileşim kuran, ancak gerçek bir kişi tarafından yönlendirilmeyen karakterlerdir.
NPC’ler oyuna göre oyun içerisinde oyuncuya görevler verir, ticaret yapar, bilgi sunar ya da hikaye içerisinde çeşitli roller üstlenirler. NPC’ler oyunun yapay zekası tarafından kontrol edilir ve önceden planlanmış senaryolara göre hareket ederler.
Oyunların içerisinde pek çok NPC karakter bulunabilir. Örneğin, dükkân sahipleri, oyunculara eşya satar veya eşya alırlar. Görev veren NPC’ler, oyunculara görevler verir ve hikaye içerisinde önemli roller oynarlar. Saldırgan NPC’ler, oyunculara saldırabilir ve onlarla savaşabilir. Oyunların içerisindeki bu tür karakterler, oyun dünyasının daha çeşitli olmasını sağlar.
NPC insan nedir?
NPC insan terimi, oyun tarafından kontrol edilen karakterleri tanımlayan oyun dünyasında kullanılan bir terimden türetilmiştir. NPC insan argoda kendi aklıyla düşünemeyen kişi anlamına gelir. Gerçek hayatta NPC, nesnel düşünmeyen kişi olarak açıklanır. Sosyal medya platformları içerisinde kişiler bazen diğerlerinin yorumlarını ve düşüncelerini akılsızca tekrarlayanları NPC olarak adlandırır. NPC insan özellikleri şu şekilde açıklanabilir:
Hiçbir konuda net bir düşünceye sahip olmazlar.
Diğer insanlardan duydukları düşünceleri benimser ve tekrarlarlar.
Cümleleri önceden tahmin edilebilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İzmir’de tekstil deposundaki yangın! 1 kişi yaralandı
İsrailliler, Netanyahu’nun istifası için yine sokaklara indi! Polis göstericilere sert müdahalede bulundu
İğrenç olay! Cinsel organını çıkartıp genç kıza karşı mastürbasyon yaptı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *