Ekran kartı resetleme: Ekran kartı nasıl resetlenir? Ekran kartı resetlemek FPS artırır mı?

Ekran kartları, bilgisayarların en temel unsurlarından bir tanesi olarak oyun oynayanlar için de oldukça büyük bir işleve sahiptir. Dolayısıyla bilgisayarın doğru çalışması ve iyi bir oyun performansı için ekran kartları önemli işlevi bulunan ürünler olarak karşımıza çıkar. Ekran kartı resetleme işleminin nasıl yapıldığı ve ne işe yaradığı ise yaygın olarak merak edilir.
Bilgisayar sistemindeki ekran kartı sürücüleri hatalıysa veya doğru çalışmıyorsa ekran bozulmaları, titremeleri ve ekran donmaları gibi problemler yaşanabilir. Bu sorun bilgisayardaki GPU sürücülerini resetlenmesi ile çözülebilir.
Ekran kartı nasıl resetlenir?
Ekran kartı sürücüleri kolay bir resetleme işlemi olarak klavye üzerinde bir kısayol tuşu sunar. Bu tuş ile yapılan resetleme işlemi Laptop ekran kartı resetleme ile birlikte tüm bilgisayarlarda yeniden başlatmadan ekran kartını sıfırlamayı sağlar. Bu noktada ekran kartı hangi tuşlarla resetlenir sorusu sorulur. Windows işletim sistemindeki ekran kartını resetlemenin en basit yolu klavye kısayoludur. Ekran kartı resetleme tuşu; Win + Ctrl + Shift + B’dir. Bu tuşları aynı anda basıldığında ekran 2 saniye boyunca kapanıp açılır. Genellikle bu işlem sonrasında hatalar düzeltilir.
Bu işlem için genellikle ekran kartı resetleme zararlı mı diye merak edilir; ekran kartı resetleme işleminin bilgisayara herhangi bir zararı bulunmaz, bununla birlikte çalışan programlar da zarar görmez. Buradaki önemli bir detay ekran kartı resetleme işleminin oyun oynarken çalışmayacağıdır. Ekran kartı nasıl yeniden başlatılır sorusunun diğer bir yanıtı ise AMD ekran kartı resetleme ve NVIDIA ekran kartı resetleme işlemleri için sürücü kontrol panellerini kullanmaktadır. Ancak, sürücü kontrol paneli kullanarak yapılan bu işlem sonrasında bilgisayarı yeniden başlatmak gerekir.
Ekran kartı resetleme ne işe yarar?
Ekran kartı sıfırlama işleminde sıklıkla merak edilen konu ekran kartı resetlemek FPS artırır mı sorusudur. Bilgisayarda ekran kartı resetleme işlemi yapıldığında bilgisayarın performansı artar. Dolayısıyla görüntüyle ilgili yaşanan problemler bu sayede çözülür. Ancak, ekran kartı resetleme işlemi ile FPS performansını artırmak her zaman geçerli olmayabilir. Görsel problemler sürücülerden dolayı yaşanıyorsa bu işlem gerçekleştirilmelidir. Ekran kartındaki sorunun nedeni net olarak bilinmeli ve resetleme işlemi buna göre yapılmalıdır.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

42 ilde ‘Narkoçelik-14’ operasyonu
Kuduz alarmı: 2 mahalle karantinaya alındı!
D-130 Karayolu trafiğe kapatıldı, evler tahliye edildi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *