Toplu mail gönderme: Toplu mail nasıl gönderilir? Outlook ve Gmail toplu mail gönderme

Kullanıcılarına sundukları imkanlarla, kolaylıklarla ve kazandırdıkları zamanla en çok tercih edilen iki mail sistemi olan Outlook ve Gmail sistemleri birçok açıdan farklı olsalar da bazı ortak noktaları vardır. Gelen ve gönderilen maillerin sınıflandırmaları, takvim seçenekleri ya da başka bazı farkları dışında toplu mail işlemleri ortak noktaları arasında sayılsa da iki sistemde de bu işlemler farklı adımlar kullanılarak yapılabilir.
Toplu mail nasıl gönderilir?
Toplu mail gönderme işlemi genel olarak kurumsal olarak yapıldığı düşünülse de bireysel olarak da tercih edilebilen bir işlemdir. Hem Gmail üzerinden hem de Outlook üzerinden yapılabilen bu işlemdeki mail gönderilecek kişi sayısında sınırlar da bulunur.
Tek seferde belli sayıda kişiye gönderilebilen maillerin sayısında da kısıtlama olabilir. Toplu mail gönderebilmek için mail gönderilecek kişilerin mail adreslerinin bilinmesi ve bu adreslerin birer virgül ara ile yazılması gerekir. Outlook’ta ve Gmail’de farklı adımlarla yapılır.
Toplu mail gönderme nasıl yapılır?
Herhangi bir gereksinim nedeniyle yapılacak olan toplu mail gönderme işlemi Gmail’de bazı adımlar takip edilerek yapılabilen bir işlemdir. Gmail toplu mail gönderme işlemi için uygulanacak adımlar:
Web tarayıcısı açılır.
Gmail hesabına giriş yapılır.
Sol üst kısımda yer alan oluştur’a tıklanır.
Alıcı bölümüne mailin gönderilmek istendiği tüm e-post adresleri yazılır.
Konu kısmına ilgili konu başlığı ve içerik yazılır.
Gönder butonuna tıklanır.
Gönderilen kişilerin birbirlerinden haberdar olmaması isteniyorsa mail BCC olarak seçilip mail adresleri BCC kutusuna yazılarak gönderilmelidir. Aksi takdirde maili alan kişi diğer alıcıları da görecektir.
Outlook toplu mail gönderme
Outlook toplu mail göndermek için de Gmail sistemindekine benzer işler yapılır. İki sistemin arayüzü birbirinden farklı olsa da mantık olarak aynı şekilde mail oluşturulur ve gönderilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Çalıştığı lunaparkta kafasına oyuncak çarptı! Şoke eden detay…
AFAD duyurdu! Kaş açıklarında deprem
Türkiye ile ABD arasında Ankara’da terörle mücadele görüşmeleri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *