Dijital pazarlama gereksinimleri nelerdir? – Teknoloji Haberleri

Dijital pazarlama gereksinimleri nelerdir? – Teknoloji Haberleri

İşletmelerin ölçüsüne göre ilçelerde, illerde, ülkelerde ve dünya genelinde bir pazara ulaşmak için en verimli yöntemler dijital dünyanın kapılarını aralamaktan geçiyor. Bugün KOBİ’ler dahil bir internet sitesine ve yerelde olsa reklama ihtiyaç duyar.

Dilimize artık Dijital Marketing olarak da girmeye başlayan bu alanı ana başlıklar halinde inceleyecek olursak;
1. Web Tasarım
Firmaların dijitaldeki vitrini ve yüzü olan web siteleri, artık olmazsa olmazlar arasına girdi. Her sektörün ihtiyaçlarına göre bir web tasarımı yapmak, profesyonel web tasarımcıları da sürekli kendini güncellemeye ve geliştirmeye itti. Bu alan da artık her işletme müşterilerine en iyi ürün/hizmet sunmada yarışır hale geldi.
Peki iyi bir web tasarımı nasıl olmalı?
Temiz kodla hazırlanarak hızlı bir deneyim sunmalıdır.
Kullanıcı odaklı olmalı ve ihtiyaca uygun şekilde düzenlenmelidir.
Responsive (mobil uyumlu) olmalı, bilgisayardaki görüntüsü ile mobil cihazlardaki görüntüsü arasında orantılı bir tasarım deneyimi sunmalıdır.
SEO uyumlu olmalı ve arama motorlarında öne çıkmak için gerekli alt yapıyı hazırlamalıdır.
Özgün içerik ve görsellerle tasarlanmalı ve fark yaratmalıdır.
Sektöre uygun şekilde dizayn edilmeli, kullanıcılara aradığını hemen sunabilmelidir.
İşletme ile iletişimi kolaylaştıracak butonlar konulmalı ve mail, telefon, Whatsapp ve alternatif iletişim yollarını kullanıcıya hemen vermelidir.
Sosyal medya ile entegrasyonu yapılmalıdır.
Ana hatları bu özelliklere sahip olan websiteleri iyi dizayn edilmiş denilebilir. İyi bir web tasarımcı ise işinin arkasında olarak teknik destek imkanı sunabilmelidir. Bu noktada sektörün liderlerinden WhiteSEO Bilişim bu özelliklerin yanında 1 yıl ücretsiz teknik destek vererek sitenizi optimize etme imkanı sunuyor.
Bu yıl 3 milyon dolarlık bir yatırımla büyümeye giden WhiteSEO Bilişim dijital pazarlamada en iyi seçenekler arasında yerini alıyor.

3. 2. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)
Google, Yandex, Bing gibi arama motorlarının bir algoritması vardır. Bu algoritma kullanıcının yaptığı aramaya en uygun web sitelerini belirli bir kuralla sıralar. Bu kurallar geniş bir yelpazede olduğundan dolayı hem site içi hem de websitenin dışında bazı gereksinimleri ele alır. İşte websitelerinin bu gereksinimlere göre düzenlenmesine SEO (Search Engine Optimization) arama motoru optimizasyonu diyoruz.
İşinin ehli bir ekiple uzun soluklu bir çalışma gerektiren SEO oldukça maliyetlidir. Ancak organik bir çalışmayla kalıcı olarak başarı sağlayabilirsiniz. Türkiye’nin en iyi SEO ekipleriyle kurulmuş WhiteSEO arama motoru optimizasyonunda kendini kanıtlamış bir firma olarak karşımıza çıkıyor. Birçok sektörde başarı sağlamış ve halen devam eden projeleriyle rakipsizliğini sürdürüyor. 2024 yılının 3 çeyreğinde %60 büyüme hedefleyen şirket, göz doldurmaya devam ediyor.
3. Sosyal Medya Yönetimi
Türkiye’de insanlarımız günün büyük bir bölümünü sosyal medyada geçirmeye başladı. Öyle ki artık sosyal medya hobiler, haberler, merak edilen konular, takip edilen ünlüler, maddi ve manevi ihtiyaçlar, ürünler ve hizmetler gibi her şeyi sunabilen bir platform oldu. Burada düzenli sosyal medya kullanan işletmeler öne çıkmaya başladı. Artık sadece sosyal medya üzerinden para kazananlar bile var.
Bu sektör özgün içerikler isteyen, firmaların kendini tüm hizmet faaliyetlerinde anlatabileceği müşterilerine/kullanıcılarına iyi bir tanıtım imkanı sağlayan bir araç haline geldi. Sosyal medyayı düzenli kullanan firmalar güvenilir bir imaj yaratır ve iş potansiyellerini arttırır.Sizde işletmenizin potansiyelini yükseltmek için WhiteSEO’dan sosyal medya yönetimi hizmeti alabilir, Instagram, Youtube, Facebook, X ve Pinterest gibi platformlarda firmanızı gösterebilirsiniz.
4. Reklam Yönetimi
Firmalar ürün ve hizmet tanıtımı için doğrudan müşteriye ulaşmak için Google ADS ve Facebook Meta Business gibi platformlar aracılığı ile reklam verebilir. Burada en efektif yöntem iyi bir reklam yönetimi sağlamaktır.
İyi bir reklam yönetimi nasıl sağlanabilir diyorsanız işte sizin için yapılması gerekenleri sıraladık;Sektöre uygun bir platform seçilmelidir. Her sektör her platformda başarı sağlayamaz.Uygun kitle seçilmelidir. Coğrafi olarak bölgeler, kültürler, cinsiyet ve yaş kriterleri dikkate alınarak reklamlar optimize edilmelidir.
İşletmenin konumu dikkate alınarak potansiyel müşterilere ulaşmak gerekir.Tıklanma oranı, gösterim oranı ve maliyet hesabı iyi yapılmalı, verim sürekli olarak ölçülmelidir.Uygun platform seçildikten sonra reklam dönüşüm oranı kontrol edilmeli ve taleplere hızlı şekilde cevap verilmelidir.
Bu ana etkenleri göz önünde bulundurarak reklamda başarı sağlanabilir. Ancak profesyonel bir reklam danışmanıyla düşük maliyetlere çok büyük kitlelere ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin her yerinden dijital pazarlama konusunda destek alabileceğiniz bir ağ oluşturan WhiteSEO Bilişim, kurumsal bir kimlik oluşturmada baştan sona kapsamlı bir destek sunuyor. İhtiyacınız ne olursa olsun en makul fiyatlara en verimli hizmeti sunan ekipleriyle geleceğe ışık tutmaya devam ediyor. Detaylar ve iletişim için www.whiteseobilisim.com adresinden bilgi alabilirsiniz.
Bu içerik marka tanıtımı ve iş birliği amacıyla hazırlanmıştır.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Taksici hayatının şokunu yaşadı! Müşteri taksiyle kaçtı
Uydu görüntülerinde ortaya çıktı! “Ateşkesin ihlali anlamına gelebilir”
Balkanlar’da birçok ülke elektriksiz kaldı! Hayat durma noktasına geldi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *