Word’te sayfayı ikiye bölme: Word’te sayfa nasıl ikiye bölünür?

Word’te sayfayı ikiye bölme: Word’te sayfa nasıl ikiye bölünür?

Microsoft Word uygulaması, okumayı ve yazmayı pratik hâle getirmek için birçok özellik sunan bir metin editörüdür. Word, sayfayı ikiye bölme özelliği ile yazıları tek sayfada iki bölüm şeklinde de sunabilmektedir.

Word’te yeni bir belge oluşturulduğunda, boş belge varsayılan ayarlarda yazdırma düzeni ile açılır. Bu düzendeki içerikler genellikle bir bütün olarak sol üst bölümden sağ alta doğru sıralanır. Bu her format için geçerli olmadığından bazı durumlarda değiştirilmesi gerekebilir. Bu gibi durumlar için Word’te sayfayı ikiye bölmek özelliği araştırılmaktadır.
Word’te sayfayı ikiye bölme işlemi nasıl yapılır?
Word sayfayı ikiye bölme işlemi aynı zamanda iki sayfaya birden yazı yazma imkanı sağlar. Bu aracı kullanmanın olumlu ve olumsuz yönleri mevcuttur. Word sayfanın ikiye bölünmesi hâlinde sayfadaki puntolar küçülür. Bu da okuma, yazma ve düzenleme gibi işlemleri zorlaştıran bir durumdur. Ancak, bazı kullanıcılar için iki sayfanın birden yönetilmesi, yapılan işlemleri daha kolay hâle getirebilir. Word’te sayfayı ikiye bölmek isteyenler aşağıdaki adımları uygulamalıdır:
Microsoft Word’ün üst menüsünde bulunan “Sayfa Düzeni” seçeneğine girilir.
“Sayfa Düzeni”ne girdikten sonra “Sütunlar” sekmesine tıklanır.
“Sütunlar” sekmesine girildiğinde; “Bir”, “İki”, “Üç”, “Sağa” ve “Sola” gibi seçenekler ekrana gelir.
Bu seçeneklerden “İki” sekmesine tıklanır.
“İki” dışındaki “Sağa” ve “Sola” seçenekleri de sayfayı ikiye böler. Ancak bu her iki seçenek sayfayı tam orantılı olarak sayfayı ikiye ayırmaz.
Sayfa orantılı bir şekilde ikiye bölünecekse “Sütünlar” bölümünün altında bulunan “Diğer Sütunlar” bölümüne girilir.
Ardından ekrana gelen kutucuktaki Sütun sayısı “2” olarak ayarlanır. Uygulama noktası ise tercihe göre “tüm belgeye” ya da “bu noktadan ileriye” olarak ayarlanabilir. Son olarak isteniyorsa “Araya çizgi koy” kutucuğunu işaretlenir ve her iki sayfa arasına çizgi eklenir.
Bu adımlar takip edilerek Microsoft Word sayfası pratik bir şekilde ikiye bölünebilir. Bununla birlikte aynı işlemler uygulanarak 3, 4, 5… Kaç sayfa gerekiyorsa o kadar sayfaya bölünebilir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Diş hastanesi dönüşü evinde ölü bulundu… O detayı hemşire anlattı
Yer: Gaziantep! Şiddetli rüzgar ağaçları kökünden söktü
Yer: Çanakkale! Gittiği evde cinnet getirdi: Ölü ve yaralılar var

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *