Montella’dan Türkiye – Portekiz maçı öncesi açıklamalar! Arda Güler oynayacak mı?

Montella’dan Türkiye – Portekiz maçı öncesi açıklamalar! Arda Güler oynayacak mı?

ARDA GÜLER AÇIKLAMASI
İtalyan teknik adam, Arda Güler hakkında gelen bir soru üzerine, “Elbette böyle genç bir oyuncu için yükü kaldırmak kolay değil. Arda şutlarda yüzdesi çok yüksek bir futbolcu, kaleyi gördüğü anda gol bekleyebiliriz. Böyle güçlü, iyi futbolcuları yönetmek benim için zor değil. Ufak bir yorgunluğu var. Baştan mı sonradan mı oynaması gerektiğine beraber karar vereceğiz. İkinci maçımızı oynayacağız, riski de hesaplayarak ona göre karar vereceğiz. İrfan Can Kahveci yarın bizimle olmayacak. Onun dışında eksik oyuncumuz bulunmuyor.” şeklinde konuştu.

Türk taraftarların coşkusunu anlayabildiğini ancak milli takımın tamamen yarına odaklandığının altını çizen Vincenzo Montella, “Taraftarlar mutlu olabilir, hayal kurabilir ama bizlerin ayaklarımızı yerde tutmamız gerekiyor. Çok fazla abartırsanız gerçekliklerden uzaklaşırsınız. Gürcistan maçını unutup yarına odaklanmalıyız. Gerçeklere odaklanmamız gerekiyor. İşimiz yapmak için en iyi şekilde sahada olacağız. Konsantrasyonumuzu, arzumuzu, isteğimizi hiçbir zaman eksik etmeden sahada olacağız.” ifadelerini kullandı.

Montella, Portekiz karşısında bloklar arası mesafeyi açmamaları gerektiğini vurgulayarak, “Yarının anahtarı tabii ki kompakt oyun, rakibe mesafe bırakmamak ve topu ayağımızda tutabileceğimiz en üst seviyede tutmak. Portekiz’in neler yapabileceğini çok iyi biliyoruz. Sorunu çözmek için yeterli seviyede çalıştık. Bunu kaybetmezsek maç içesinde rakipler isterlerse 3’lü stopere de dönebilir. İstiyorlarsa Polonya’nın 3’lediği bir şekilde de oynayabilirler. Zaten onların nasıl oyun kurduklarını biliyoruz. Genel olarak 3’lü şekilde oyun kuruyorlar. Biz ona göre karşılığımızı vereceğiz. Onların zaaflarını da biliyoruz. Zaaflarını kullanarak istediğimiz performansı ortaya koyacağız.” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZDE OFANSİF OYNAMADIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORLAR”
İtalyan teknik adam, Portekiz Teknik Direktörü Roberto Martinez’in, Türkiye’nin ofansif oynayan bir takım olduğu yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi:

“Rakip hocamızın söylediklerini okudum. Çok saygı duyduğum bir meslektaşım. Ülkemizde şöyle bir farklık var, forvetsiz oynadığımızı yani ofansif oynamadığımızı düşünüyorlar. Bu seviyede bir hocanın bizim ne kadar ofansif olduğumuzu söylemesi beni mutlu ediyor. Onlara karşı defansif olarak daha kompakt olmamız gerekiyor. Sahanın bölgesi hiç önemli değil. Doğru mesafeleri korumamız ve bloklar arasında alan bırakmamız gerekiyor. Bunları yaptığımızda istediğimiz performansı ortaya koyabileceğiz. Kendi kalitemizle onların kalitesini kırmamız gerekiyor. Onlarda da çok kalite var ama bizde de çok kalite var. Bunların üzerinde durarak kendi oyunumuz sergileyeceğiz.”

Milli futbolcu Kerem Aktürkoğlu açıklamalarda bulundu. Sözlerine Gürcistan maçında attığı gol hakkında konuşarak başlayan Kerem Aktürkoğlu, “Bunu şakasını yapıyordum golden beri. Yolda 3 kez kaçırdım. Ondan sonra süreç uzun sürdü. Sağıma bakıyorum yedek kulübesi benle koşuyor, arkamdan sesler geliyor. Kaleye gidecektim ama sonra oradan atmak istedim. Kolay gözüken bir o kadar da stres anlamında zor bir goldü. Bütün ülkenin gol atamamı beklediğini hissediyordum. Kolay, güzel ama anlamlı gol. Ülkemiz için güzel bir başlangıç yapmamız gerekiyordu. Önemli olan galibiyetti. Golün bir önemi yok” ifadelerini kullandı.

“GRUPTAN LİDER ÇIKMAK İSTİYORUZ”
Hiçbir futbolcunun maçlara mağlubiyet veya beraberlik için çıkmayacağını belirten Aktürkoğlu, “Ben öyle düşünüyorum. Bizim galibiyet isteğimiz var. Çok iyi hazırlandık. İlk maçtan bizim de eksikliklerimiz olduğunu biliyoruz. Portekiz’in analizini yaptık. Galibiyet alıp, gruptan lider bir şekilde çıkmak istiyoruz” sözlerini sarf etti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *