iOS 18 destekleyen iPhone modelleri: Hangi cihazlar güncellemeyi alacak?

iOS 18 destekleyen iPhone modelleri: Hangi cihazlar güncellemeyi alacak?

Apple’ın merakla beklenen mobil işletim sistemi iOS 18, Eylül 2024’te kullanıcıların beğenisine sunulacak. iOS 18 ile birlikte gelen yenilikler ve performans iyileştirmeleri, iPhone kullanıcılarına yepyeni bir deneyim vaat ediyor. Peki, hangi telefonlar bu güncellemeyi alacak? En son iOS sürümü olan iOS 18’in getirdiği özellikler neler? Yenilenmiş iPhone kullanıcılarının da bu güncellemeden faydalanabileceğini biliyor muydunuz? Tüm detayları ve daha fazlasını yazımızda bulabilirsiniz!
iOS 18 Ne Zaman Çıkacak?

Yeni iOS sürümleri genellikle Apple’ın Haziran ayında düzenlenen WWDC (Worldwide Developers Conference) etkinliğinde tanıtılır ve Eylül ayında resmi olarak yayınlanır. Bu sene de benzer şekilde olacağını 10-14 Haziran 2024 tarihleri arasında online formatta yapılacak olan WWDC etkinliğiyle gerçekleşeceğini varsayabiliriz. Bu yıl da benzer bir zaman çizelgesi beklediğimizden Apple’ın en son iOS sürümü olan iOS 18’in Eylül 2024’te, Phone 16’ya yakın tarihlerde kullanıma sunulmasını bekliyoruz.
iOS 18 Güncellemesi Alacak Telefonlar

Aşağıda iOS güncellemesi alacak telefonlar için bir listeleme yaptık. Bu listede iOS 18 güncellemesi alacak tüm iPhone modellerini bulabilirsiniz. Bu modellerden herhangi birine sahipseniz veya yenilenmiş bir iPhone modeliniz varsa ya da almayı düşünüyorsanız iOS 18’in sunduğu tüm yeniliklerden faydalanabileceksiniz. İşte iOS güncellemesi alacak telefonlar:
iPhone 15 Serisi

iPhone 15 Pro Max
iPhone 15 Pro
iPhone 15
iPhone 15 Plus

iPhone 14 Serisi

iPhone SE (3. nesil)

iPhone 13 Serisi

iPhone 12 Serisi

iPhone 11 Serisi

iPhone XS Serisi

iPhone XR

iOS 18 Güncellemesi Ne Getirdi?

Yukarıda iOS güncellemesi alacak telefonlar ve modellerinden bahsettik. Peki iOS 18 güncellemesi ne getirdi isterseniz biraz da buna bakalım. iOS 18, kullanıcılara birçok yeni özellik ve iyileştirme sunacak. iOS 18 güncellemesiyle ilgili kesin ve doğrulanmış bilgiler henüz resmi olarak açıklanmasa da iOS 18 güncellemesi alacak telefonlar, kullanıcılarına birçok yeni özellik ve iyileştirme sunarak iPhone deneyimini daha da ileriye taşıyacak.
Yapay zeka teknolojileri: Siri’ye yeni özellikler eklenerek daha doğal ve akıcı bir sohbet deneyimi sunması, yapay zeka algoritmaları sayesinde kullanıcıların alışkanlıklarına göre özelleştirilmiş uygulama önerileri ve kamera performansı optimize edilerek daha iyi fotoğraf ve video çekimlerinin sağlanması gibi yeniliklerle iOS 18 güncellemesi alacak telefonlar, kullanıcıların cihazlarını daha verimli ve keyifli bir şekilde kullanmalarına olanak tanıyacak.
Kişiselleştirmeye yönelik özellikler: iOS 18 ile birlikte, iPhone kullanıcılarının cihazlarını daha da kişiselleştirmelerine olanak tanıyan heyecan verici özellikler geliyor. Bu güncelleme, kullanıcıların kilit ekranından ana ekrana kadar her detayı özelleştirmesine imkan sağlayacak. Birden fazla kilit ekranı oluşturabilme özelliğinin sunulması beklenen iOS 18 ile birlikte ana ekran ikonlarının ve widget’ların boyutunu ve yerleşimini değiştirme gibi işlevlerin de gelmesi planlanıyor. Bu yeni özelliklerle iOS 18 güncellemesi alacak telefonlar, kullanıcıların iPhone deneyimini daha kişisel ve özgün hale getirecek.
Geliştirilmiş Siri: iOS 18 güncellemesi alacak telefonlar, Siri’nin sohbet yeteneklerinde önemli bir gelişme görecek. Yapay zeka algoritmalarındaki iyileştirmeler sayesinde Siri’nin cevapları daha samimi ve doğal olacak ve kullanıcılarla daha organik bir iletişim kurulabilecek. Siri ayrıca sesli komutlara daha hızlı yanıt vererek kullanıcıların istedikleri bilgilere daha hızlı erişmelerini sağlayarak günlük işlerini daha kolay bir şekilde halledebilmelerine olanak tanıyacak diye düşünülüyor
Performans iyileştirmeleri: iOS 18 güncellemesi alacak telefonların genel sistem performansında da önemli iyileştirmeler olması bekleniyor. Bu güncelleme, özellikle eski cihazlarda bile daha hızlı ve akıcı bir kullanıcı deneyimi sağlayacak bir gelişmeyi beraberinde getirecek gibi görünüyor. Uygulamaların açılış sürelerinin kısalması, sistem genelinde daha hızlı geçişler ve daha iyi pil ömrü gibi performans artışları olursa eminiz ki kullanıcıların günlük kullanımı daha keyifli hale gelecek.

Umarız önerdiğimiz ürünleri beğenirsiniz. Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Mynet bağlantılardan gelir/komisyon elde edebilir. Satın alım sonrasında satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Mynet sorumlu değildir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *