Indie oyun nedir? Indie oyunların özellikleri

Oyun konsolu ya da masaüstü bilgisayar gibi cihazlar aracılığıyla oynanan oyunlar, video oyunu olarak tabir edilir. Oyun dünyasında macera, spor, strateji, bulmaca, platform, aksiyon, simülasyon gibi çok fazla oyun çeşidi bulunmaktadır. Bazı video oyunları daha geniş kitlelere hitap ederken bazıları ise daha küçük kitlelere hitap etmektedir. Daha küçük kitleler tarafından oynanan video oyunları Indie oyun olarak bilinmektedir. Bu noktada Indie yapım ne demek konusu gündeme gelebilmektedir.

Indie oyun nedir?
Video oyunları kendi içerisinde farklı sınıflara ayrılmaktadır. Büyük yayıncılar veya ekipler aracılığıyla geliştirilip üretilen oyunlar, Triple-A olarak tabir edilirken, daha küçük ekiplerin ya da bireylerin geliştirip tasarladığı video oyunları, Indie oyun olarak ifade edilmektedir. Bu bağlamda Indie oyun ne demek konusunu detaylı bir şekilde ele almak önemlidir.
Indie oyun isminde geçen Indie kelimesi İngilizce Independent sözcüğünün kısaltılmış hâli olarak karşımıza çıkmaktadır. Indie oyunların Türkçe karşılığı bağımsız oyun demektir. Bağımsız oyunlar genel olarak küçük ekipler veya kişiler tarafından tasarlanmaktadır. Bu küçük ekip veya kişiler kendi finansal kaynaklarıyla daha düşük bütçede video oyunları üretmektedir. Bu yüzden de diğer oyunlara nazaran daha yenilikçi ve daha farklı tarzlara sahiptir. Triple-A olarak nitelendirilen video oyunlarıyla kıyaslandığında daha küçük ve kısıtlı kitlelere hitap etmektedir. Indie oyunları küçük bir kitleye hitap etmesine rağmen günümüzde çok sayıda kişi tarafından tercih edilmektedir.
Indie oyunların özellikleri nelerdir?
Türkçe karşılığı bağımsız oyunlar olarak bilinen Indie oyunlarının kendine has birtakım özellikleri vardır. Indie oyunları oyun dünyasında eşsiz oyun mekaniklerine sahip oldukları için bilinen video oyunlarına göre daha farklıdır. Bu oyunlar bilinen oyunlara nazaran daha kolay oynanabilmektedir. Bağımsız yayıncılar veya kişiler tarafından geliştirip üretilen bu video oyunları, klasik video oyunlarını oynamaktan sıkılanlar için oldukça ideal bir seçenek olarak öne çıkmaktadır. Bu bağlamda Indie oyunlarının özellikleri genel olarak şöyledir:
Bilinen Triple-A oyunlarına göre daha farklı bir tarza sahiptir.
Bağımsız geliştiriciler tarafından daha düşük finansal kaynaklar kullanılarak geliştirilir.
Oyun içerisinde özgünlük ve yaratıcılık daha ön plandadır.
Bilinen ve klasik video oyunlarına göre sıra dışı hikâyeler ve farklı temalar içerir.
Bağımsız oyunlar daha basit grafiklere sahip olduğundan oynaması daha kolaydır.
Bu oyunları oynayan kişilerle oyunu geliştirilen kişiler arasında her zaman iletişim vardır.
Her oyunseverin zevkine göre farklı bağımsız oyun türleri mevcuttur.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

THY’den Kurban Bayramı ve ek sefer açıklaması! Yahya Üstün duyurdu
Uraloğlu’ndan bayramda ‘ulaşım’ açıklaması!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan’ın milli gününü kutladı!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *