Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası nedir, neden olur, nasıl düzeltilir?

Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası nedir, neden olur, nasıl düzeltilir?

Sosyal medya kullanıcıları Instagram uygulaması üzerinden her gün milyarlarca gönderi, hikâye, video ya da fotoğraf paylaşmaktadır. Bu gönderilere hikâye ya da post olduğu fark etmeksizin müzik ekleme özelliğinin yakın zamanda gelmiş olması ile yapılan paylaşım sayılarında da artış görüldüğü bilinir. Bir reels videosunu, ona uygun olarak seçilen müziklerle yapmak Instagram kullanıcılarının baş tercihleri arasında yer almaktadır. Ancak bu durum için de bazı olumsuzluklar yaşanabilir. Bunların başında da Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası gelir.
Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası nedir?
Kullanıcılar Instagram hesaplarında herhangi bir hikâye, video, fotoğraf ya da reels paylaşımı yaparken arka fonda özenle seçtikleri bir şarkı ya da müzik kullanmayı tercih ederler. Instagram uygulamasına son birkaç yıldır kendini gösteren bu yeni özellikte bazen kullanıcılar bazı sıkıntılar ya da eksiklikler yaşayabilmektedir.
Örneğin hazırlanan hikâye ya da postta kullanılmak istenen şarkı Instagram müzik listesinde bulunamayabilmekte ya da müziklerde kısıtlamalar olabilmektedir. Bu tür bir sorun yaşanması genel olarak seçilen şarkılardaki telif hakları nedenine bağlı olarak ortaya çıkabilir.
Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası neden olur?
Bir paylaşım için seçilen şarkı görüntülense bile “Bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor.” hatası da beraberinde ortaya çıkabilir. Seçilen müzikle çok daha önceden yapılmış olan paylaşım daha sonra yeniden görüntülendiği zaman da aynı hatayla karşı karşıya kalınabilmektedir.
Instagram kullanıcılarının sık olarak karşılaştığı bu “Bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor” hatası ise genel olarak telif haklarına dair ihlaller söz konusu olduğu zaman ortaya çıkabilmektedir. Bu durum da Instagram uygulamasının müzik haklarının korunması konusunda hassasiyetine dayanır.
Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası nasıl düzeltilir?
Instagram ‘bu şarkıya şu anda ulaşılamıyor’ hatası çözümü de bulunan bir problem olarak bilinir. Bu sorunun çözümü için aşağıda verilen adımlar uygulanabilir:
Instagram uygulaması kapatıp açılır.
Kapatıp açıldıktan sonra da sorun devam ediyorsa;
Instagram uygulaması güncellenir ve yeniden yüklenir.
Sorun hala devam ediyorsa Instagram destek ekibiyle iletişime geçilir.
Hata bir sonraki ilk güncellemede düzelme ihtimaline de sahiptir.

ANASAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ

MYK toplantısından yeni detay! Erdoğan, o bakana dönerek sert bir şekilde eleştirdi: Gerekeni yapacağız
İçmeden önce bir kez daha düşünün! O içecek kelleşme riskini yüzde 42 artırıyor
Korkunç kaza! Uçuruma düşen minibüs yandı: 3 ölü, 18 yaralı

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *